Sprawdzony eko-sposób na podniesienie odporności
MAGICZNA MIKSTURA
Szklankę wypełnić do połowy przegotowaną letnią wodą. Wsypać do niej łyżeczkę pyłku pszczelego i wymieszać. Następnie dodać łyżkę miodu i ponownie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Odstawić na 12 godzin.*
Rano następnego dnia:Pić codziennie i cieszyć się dobrym zdrowiem.
* Należy pamiętać, że miód traci swoje lecznicze właściwości w temperaturze powyżej 40 °C, dlatego tak ważne jest, aby woda nie była zbyt ciepła. Konieczne jest też pozostawienie mikstury na kilkanaście godzin, aby uwolniły się z miodu lecznicze enzymy. Pyłek pszczeli można pominąć, chociaż warto go dodać, bo jest bogatym źródłem wielu witamin i mikroelementów takich jak: witaminy B1, B12, A, C, E, P, PP, kwas pantonenowy i foliowy, sole mineralne. Pyłek posiada także działanie antybakteryjne i wzmaga odporność organizmu.
** Sok z cytryny dodajemy głównie, aby złamać słodko-mdły smak mikstury.
Dowody na skuteczność działania mikstury:
- Od kiedy mój tata, który choruje na serce, regularnie pije miksturę zwiększyła się jego wydolność serca - potwierdziły to badania. Ponadto czuje się o wiele silniejszy. W zeszłym roku przebył poważną chorobę. Sam mówi, że nie przeżyłby, gdyby nie pił miodu. Sami lekarze potwierdzili, że jest nadzwyczaj silny.
- Miksturę pije również mój mąż. Nie chorował od tego czasu ani razu.
- Moja mama - jak wyżej. Zero przeziębień.
- Piję i ja, regularnie od września ub.r. W tym czasie przeszłam tylko jedno przeziębienie, które trwało 2 dni. Dla porównania wcześniej infekcje/grypy trwały u mnie 1-2 tygodnie, a było ich kilka. Biorąc pod uwagę fakt, że od co najmniej roku mam yersinię, która zdążyła wyniszczyć i osłabić mój organizm, to prawdziwe curiosum, że nie łapię przeziębień. (Aktualizacja: Przeszłam niedawno 2 tygodniową grypę, ale było to niedługo po intensywnej antybiotykoterapii przeciwko yersiniozie, a wiadomo antybiotyki osłabiają wewnętrzne "wojsko" i choróbsko mnie pokonało, nawet magiczna mikstura nie pomogła).
Ważne:
Aby mikstura zaczęła uodparniać trzeba ją pić CODZIENNIE przez co najmniej kilkanaście tygodni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz